Start

0 reactie

Toename nep-webshops

Onlangs bracht het Landelijke Meldpunt Internetoplichting (LMIO) een rapport uit waarin gewaarschuwd wordt voor nep-webshops. Het aantal webshops die enkel zijn gemaakt om mee te frauderen nemen namelijk erg snel toe.

Lees verder
0 reactie

De nadelen van online…

Om bestanden uit te wisselen gebruiken mensen steeds vaker “Cloudgebaseerde” opslagdiensten, zowel tussen persoonlijk apparatuur als op het werk. Het bedrijf Yaniv Bensadon deed een onderzoek naar de meest voorkomende

Lees verder
0 reactie

Hoe vereenvoudig je social…

Er zijn gemakkelijke manieren om erachter te komen wat er online wordt gezegd over welk onderwerp dan ook.  In dit artikel lees je over twee real-time social analytics tools.

Lees verder
0 reactie

Microsoft neemt afstand van…

Microsoft neemt afstand van Windows-baas Steven Sinofsky. Het vertrek van Sinofsky is wel onverwachts omdat Microsoft net Windows 8 heeft gelanceerd en de nieuwe tablet. De geruchten zijn dat

Lees verder
0 reactie

App frustraties van mobiele…

Mobiele applicaties moeten het jammer genoeg nog doen met onderliggende netwerkinfrastructuren die variëren van zeer goede tot praktisch niet bestaande systemen. De verwachtingen van de gemiddelde mobiele gebruiker ligt stukken hoger dan wat bedrijven op dit moment kunnen bieden. De schuld hiervan ligt

Lees verder
0 reactie

Start-up ItsOn wil mobiele…

Het Amerikaanse start-up ItsOn heeft plannen om gebruik van mobiel internet flexibeler voor de portemonnee te maken. Zo willen zij de gebruiker niet per megabyte laten betalen, maar per dienst.

Lees verder
0 reactie

4 praktische tips voor…

Tegenwoordig is het lastig om via het web een stukje legitieme software te installeren. Twijfelachtige downloadsites, waaronder ook CNET, Tucows en grote hubs, staan bomvol met linkjes die naar allerlei check-up software, opschoontooltjes en toolbars leiden om je pc te vervuilen. Ook zonder het downloaden van

Lees verder
0 reactie

Einde in zicht voor…

Er is voorspeld dat steeds minder bedrijven voor Windows 8 kiezen wanneer zij een update moeten uitvoeren. Dit omdat bedrijven vaker kiezen voor diensten in de cloud en deze zijn platformonafhankelijk. Hierdoor is het eigenlijk niet belangrijk welke hardware er gebruikt gaat worden.  Het komt ook steeds vaker voor dat werknemers hun eigen laptop of tablet mee naar het werk nemen. Nieuw tijdperk De vraag is, wat zullen de bedrijven gaan kiezen? Kiezen ze voor Windows 8 of toch voor een andere oplossing? Door de diensten die in de cloud zitten is Windows eigenlijk niet meer relevant zegt Marc Benioff van Salesforce. Dit wordt alleen maar groter wanneer de draadloze verbindingen beter worden. Ook is het zo dat nog niet alle diensten in de cloud zitten, maar dit gaat in de nabije toekomst wel gebeuren. Is het einde voor Microsoft in zicht of gaan er toch nog veel bedrijven over naar Windows 8? Bring your own device Een groeiende trend tegenwoordig is dat werknemers hun eigen laptop of tablet meenemen naar het werk. Hierdoor wordt het heel onlogisch om te investeren in Windows 8 als dit toch minimaal gebruikt gaat worden. Het ideale aan de cloud is dat er binnen en buiten het bedrijf gewerkt kan worden, en het niet uitmaakt welk platform er gebruikt wordt. Marc Benioff van Salesforce had een ontmoeting met een multinational die vertelde dat in..

Lees verder
0 reactie

Gevaarlijke worm verspreidt via…

GFI labs heeft afgelopen vrijdag een nieuw computervirus aan het licht gebracht. De gevaarlijke worm wordt verspreidt door middel van een link met het bericht "lol is this your new profile pic"?. Wanneer je op deze link klikt zal er een .ZIP bestand op je computer gedownload worden, en krijgen al jouw contacten hetzelfde bericht toegestuurd. Gevaarlijke worm: Ransomware De software die op je pc wordt geïnstalleerd word ook wel ransomware genoemd. De ransomware is in staat om je pc te vergrendelen met een encryptie en houdt je gegevens 'gegijzeld'. Deze vraagt jou een 'ransom' (afkoopsom) te betalen van 200 dollar, anders worden je gegevens verwijderd. Daarnaast beweert een ander scherm dat je computer malafide websites bezoekt, illegale porno download en online gokt. De gevaarlijke worm dreigt deze informatie naar de Amerikaanse overheid te sturen. Tevens activeert het virus ook het automatisch klikken op advertenties, oftewel klikfraude. Het GFI zegt dat er in 10 minuten maar liefsts 2.259 kliks kunnen worden gedaan. Hoe voorkom je dit? Wanneer je zo'n link binnenkrijgt, vraag jezelf dan altijd af of het mogelijk is dat iemand binnen jouw contactenlijst je op die manier benaderd. Vaak kun je daar al vanaf leiden dat het niet vertrouwd is. Verder raadt skype haar gebruikers aan om zowel skype als je antivirussoftware te updaten. Skype is zich bewust van de gevaarlijke worm en werken er hard aan om..

Lees verder
0 reactie

Facebook versterkt android malware…

Voor het eerst in de reeks antivirusproducten van facebook kan nu ook het android-toestel worden beschermd om malware van sociale netwerken af te weren. Facebook heeft haar aantal leveranciers uitgebreid met onder andere AVG, Avira en Kaspersky. Downloadportal proefversie Het gaat hier om een trialversie, dat wil zeggen dat je voor een beperkt aantal dagen gratis bent beschermd. Softwarebundels voor de pc bieden meestal 6 maanden bescherming tegen malware. Het gaat om dezelfde bundels die ook via de sites van bijvoorbeeld McAfee en Norton zijn te downloaden. Facebook biedt nu ook zo’n samengevoegde downloadportal aan, zodat gebruikers direct een pakket kunnen kiezen om zich tegen android malware te beschermen. Met de nieuwe bescherming waarschuwt facebook haar gebruikers wanneer zij op een link klikken die naar gevaarlijke bestanden leidt. Android malware bescherming De proefversie McAfee Mobile Security werkt met android 2.1 en hoger en biedt bescherming voor 7 dagen aan. Gebruikers moeten wel wat moeite doen om zich te beschermen tegen de android malware. Zo moet het product geliked worden, AV Marketplace moet toestemming krijgen en moet er bij McAfee een account worden aangemaakt, om het vervolgens per e-mail te activeren. In het pakket van Norton zijn bepaalde functionaliteiten gratis en voor sommige moet betaald worden, het zogehete freemium-model. Deze software is beschikbaar voor android 2.2 of hoger. Beide pakketten zijn ook via Google Play te downloaden.

Lees verder
NEWS ON CALENDAR
maart 2024
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031