0

Je bent op zoek naar een baan, een bijbaan of studentenwerk. Hoe pak je dit aan? Je moeder hoorde dat de buren een oppas zoeken voor zaterdag maar dat is niet helemaal jouw ding. Of juist wel maar ze hebben alleen deze zaterdag een oppas nodig en je wil graag meer werken. Hoe kom je nou aan een baan die past bij jouw eisen? Daarbij kan een uitzendbureau je helpen. Hoe? Dat leggen wij je uit.

Beschikbaarheid

Bij een gesprek met een medewerker kan je aangeven hoeveel uur jij minimaal en maximaal beschikbaar bent per week of per maand. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een bijbaan voor twee dagen doordeweeks, of juist alleen in het weekend. Een uitzendbureau gaat dan op zoek naar banen die beschikbaar zijn en neemt dit met je door. Zo zijn er hele flexibele bijbanen waarbij je niet aan vaste uren gebonden bent. Ook hebben uitzendbureaus vaak losse klussen die geschikt zijn voor studenten die eens per maand wat bij willen verdienen. Dit soort studentenwerk is ideaal voor scholieren. Als je bijvoorbeeld 2 weken druk bent met tentamens hoef je niet ver van tevoren vrij te vragen.

Locatie

Een uitzendbureau houdt rekening met de locatie waarop je wil werken. Als je dus opzoek bent naar een bijbaan in Helmond, is het aan te raden om naar een uitzendbureau in Helmond te gaan. Zij hebben namelijk het grootste aanbod aan bijbanen in Helmond ten opzichte van andere fysieke uitzendbureaus. Wat je ook kan doen is kijken wat het aanbod voor bijvoorbeeld bijbanen in Helmond is bij een online uitzendbureau. Dit is handig voor mensen die geen tijd of zin hebben om een fysiek uitzendbureau binnen te stappen. Je kan bij een online uitzendbureau zelf de filters toepassen waardoor je een gepersonaliseerde uitkomst krijgt.

Branche

Het is eveneens zo dat een uitzendbureau je probeert te helpen aan een baan die aansluit bij je interesses. Je bedenkt wat jij leuk vindt om te doen in je vrije tijd en wat jij belangrijk vindt. Ook je persoonlijke kwaliteiten tellen mee bij het vinden van een baan. Een uitzendbureau zorgt ervoor dat je zo een bedrijf vindt dat helemaal bij je past, maar ook dat je in een branche werkt waar je affiniteit mee hebt. Als jij bijvoorbeeld niet stressbestendig bent kan je het beste niet solliciteren op een vacature in de horeca. Een baan die dan beter bij je past is bijvoorbeeld winkelmedewerker bij een kledingwinkel. Daar gaat het erom dat je klant persoonlijk wordt geholpen en hoef je niet te haasten. Voor een baan in de kledingwinkel gaat het er meer om dat je sociale vaardigheden goed zijn. Zo helpt een uitzendbureau je aan een baan in een branche die bij jou past.

Online uitzendbureau

Zoals eerdergenoemd kan je ook bij een online uitzendbureau terecht als je een baan zoekt. Bij een online uitzendbureau is het aanbod van banen vaak groter omdat zij vacatures vanuit het hele land bundelen op hun website. Om ervoor te zorgen dat je banen krijgt te zien die relevant zijn voor jou kan je verschillende filters toepassen. Vaak is bijvoorbeeld ‘bijbaan Helmond’ typen al genoeg. Een ander voordeel van een online uitzendbureau is dat je op elk moment kunt kijken naar het banenaanbod. Als je bijvoorbeeld een weekendje weg bent, of doordeweeks in een andere stad woont voor je studie, kun je online nog steeds naar banen zoeken in de stad waar je wil werken. Je hoeft er niet fysiek naartoe te gaan om het aanbod te bekijken. Al met al probeert een uitzendbureau je persoonlijk te helpen door jouw kwaliteiten en beschikbaarheid te bundelen en de beschikbare banen te tonen.