0

Iedereen komt in zijn of haar leven op het punt dat je een baan moet gaan zoeken. Dus je gaat naar een uitzendbureau om te zien welke vacatures Terneuzen te bieden heeft. Als het uitzendbureau een match gevonden heeft, moet je vervolgens ergens op sollicitatiegesprek komen. Tijdens een sollicitatie zal je beoordeeld gaan worden of je wel bij het bedrijf past, en of je de kwaliteiten beheerst die vereist zijn voor de functie. Hier volgen een paar tips die van pas kunnen komen bij je komende sollicitatiegesprekken.

Maak kennis met het bedrijf

Lees de vacatures en de website van het bedrijf waar je sollicitatie doet goed door, en maak jezelf bekend met hun doelstellingen en en werkstijl. Op de website van een bedrijf staan meestal verschillende pagina’s die uitleg geven over de producten of diensten die zij leveren. Een goede kennis van deze pagina’s en aangeven dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf geeft een mogelijke werkgever aan dat je oprechte interesse toont in het bedrijf.

Details zijn belangrijk

Stel een goede CV op. Niet alleen de inhoud van je CV is belangrijk, maar ook hoe je CV er uit ziet, en hoe je de informatie op je CV rangschikt. Op internet kun je gemakkelijk vinden hoe je een CV kunt maken, maar wat er vaak wordt vergeten is dat je het beste een aantal onderdelen van je CV een betere beschrijving kunt geven. Bijvoorbeeld, schrijf bij je werkervaringen een korte tekst (niet veel langer dan 50 woorden) over de werkzaamheden die je daar hebt uitgevoerd. Dit geeft je mogelijke werkgever rijkelijke inzicht over de ervaring en vaardigheden die je bezit. Ook is het aan te raden om een paar hobby’s op te merken. Het is namelijk ook belangrijk voor een werkgever om te weten of de persoonlijkheid van een sollicitant bij het bedrijf past.

Je eerste indruk maken

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee kunt houden tijdens je sollicitatiegesprek. Veel mensen over-dressen zichzelf voor een gesprek. Voor de meeste functies is het prima als je aankomt in en polo of blouse met spijkerbroek. Het belangrijkste is dat je netjes en verzorgd overkomt. Probeer tijdens het gesprek af te wegen of je interviewer formeel of informeel is, en probeer jezelf daar op af te stellen. Kijk je interviewer aan wanneer hij aan het praten is. Een goede houding kan een positieve indruk achterlaten.

Hulp vragen is geen schande

Het kan altijd zijn dat je vragen hebt om je kans op een succesvol sollicitatiegesprek te verbeteren. Jouw uitzendbureau kan hier altijd mee hebben. Neem contact op met jouw contactpersoon, en laat hem een blik werpen op je CV, en vraag diegene om sollicitatietips. Het is hun baan om jou aan een baan te helpen, en ze zullen je hier graag mee helpen. Dus ongeacht welke vacatures Terneuzen jou te bieden heeft, zullen zij ervoor zorgen dat je altijd voorbereid bent op uw sollicitatiegesprek.